2020. máj 04.

mivel? anyáddal!

írta: whateveritis
mivel? anyáddal!

Ezt imádni fogom. Kezdetnek vegyük észre, hogy a barátságos almás háttér véleményakotási cenzust javasol az azon szereplő szövegben. De van számára egy jó hírem! Azzal, hogy rámutatok az álságosságára ennek a kiírásnak, jobbá igyekszem tenni. Ennek például kifejezetten használt volna, ha a megírója még az előtt húzta volna le a vécén az elfogyasztott, majd megemésztett betűtésztát, hogy ezt kirakta volna belőle. De hát nincs mese, jobbá kell tenni, szóval íme:

Azzal kezdeném, hogy a "jobb legyen" meglehetősen relatív. Vannak ilyen közmegegyezéses rossz dolgaink, nem? Kizsákmányolás, a technó, egyéb kínzóeszközök alkalmazása, Jézus keresztrefeszítése, vagy mondjuk a haláltáborok. Igyekeztem széles skálán gondolkozni. Ha nekem ezek közül bármelyiknek a jobbításához, tehát hatékonyabbá tételéhez hozzá kellene járulnom, inkább megölném magam. Köszi.

Ez egy elég tipikus hangolás a kritikai hangok ellen. Nyilván, aki ilyen szövegeket rak ki, névvel ráadásul, annak le kell fednie magát, hogy gyorsan leminősítse azokat, akik kritizálni merik a népbutító tevékenységét. Ez a tipikus MLM-es gondolkodás, ahol valójában mindenki csak irigykedik rád, hogy te milyen szabad vagy és mennyi passzív jövedelmed van, és érted dolgozik a pénzed, nem pedig leköpne, amiért a saját barátaidat, ismerőseidet baszod át, és húzod le annyi pénzzel, amennyivel csak tudod.

A véleményalkotás az egyén szuverén gondolkodásából ered, amire a felvilágosultnak nevezhető társadalom értékként tekint. Értem, hogy több serpenyőt meg vitamint lehet eladni olyannak, aki ezzel nem él, meg úgy könnyebb leszavaztatni is az embereket, de amúgy vissza is mászhatunk a fára. A véleményalkotás (nem a fizetett trollokra gondolok), az alkotott vélemény felvállalása, az építő jelleű kritika, az érvek ütköztetése maga a jobbá tétel. 

Szólj hozzá

vélemény kritika motiváció mondások átverés manipuláció empátia népbutítás véleményszabadság coach tréner kultúrharc lifecoach élethazugság életigazságai megtévesztőtartalom